Поради активизирането на телефонните измамници в Монтанско през декември, Областната дирекция

...
Поради активизирането на телефонните измамници в Монтанско през декември, Областната дирекция
Коментари Харесай

МВР-Монтана с брошури против телефонните измами

Поради активизирането на телефонните измамници в Монтанско през декември, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана пусна листовка със препоръки по какъв начин хората да се предпазят от тези измами. Брошурата се популяризира гратис в пощенски станции, кметства, пенсионерски клубове и държавни администрации, оповестиха от полицейската дирекция в Монтана.

В брошурата са обяснени другите способи, посредством които телефонните измамници вкарват в подвеждане своите жертви – сякаш да окажат подпомагане на полицията за залавяне на нарушители, да дадат пари за незабавна интервенция на собствен непосредствен, да закупят разнообразни електрически уреди на ниски цени и така нататък

От полицията в Монтана предизвестяват хората в района, в случай че получат позвъняване от чужд, то никога да не дават пари, а първо да потърсят околните си, да се свържат с другари и съседи, а най-добре да позвънят на телефон 112.

Брошурите са следващата превантивна акция на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана и целят понижаване на телефонните измами, оповестиха от дирекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР